2021/05/03

Ahtapottan Öğrendiklerim - My Octopus Teacher (2020) Fragmanı

"Ahtapottan Öğrendiklerim - My Octopus Teacher", Bir yönetmen, Güney Afrika'da yosun ormanında yaşayan bir ahtapot ile sıra dışı bir dostluk kurar ve kendi dünyasının gizemlerini paylaşan bu hayvandan çok şey öğrenir.

Craig Foster, gezegendeki en tehlikeli hayvanları filme çekerek geçirdiği yılların ardından, tükenmiş, bunalmış ve ailesiyle ilişkileri bozulmuş bir adamdır. Kökleriyle yeniden bağ kurmak için kariyerine ara vermeye karar verir ve doğup büyüdüğü Güney Afrika'nın Cape Town sahillerindeki yosun ormanının büyülü su altı dünyasına yönelir. Craig yaklaşık on yıl boyunca her gün, dünya üzerinde en fazla yırtıcı hayvanın olduğu bu buz gibi sularda dalış kıyafeti ve oksijen tüpü kullanmadan dalış yapar. Karşılaştığı ve takip ettiği sıradan bir ahtapot önce filminin ana konusu hâline gelir, ardından da ona daha önce hiçbir insanın tanık olmadığı şeyler gösteren bir öğretmen olur. Sekiz yıllık bir süre zarfında çekilen 3000 saatlik bir görüntü kaydı ile kurgulanan Ahtapottan Öğrendiklerim, benzersiz bir dostluğu, etkileşimi ve daha önce hiç görülmemiş bir hayvan zekâsını belgeliyor.

Olsa da izlesek dediğiniz yerli ve yabancı dizi ve filmlerin fragmanları, film müzikleri, kamera arkası görüntüleri ve filmlerden sahneler Olsa da izlesekte!

Ücretsiz E-Posta Aboneliği :