2020/12/07

Neden mi Zıplıyorum? - The Reason I Jump (2020) Fragmanı


Naoki Higashida'nın en çok satan kitabına dayanan "The Reason I Jump", dünyanın dört bir yanından konuşmayan otistik insanların deneyimleri aracılığıyla nörolojik çeşitliliğin sürükleyici bir sinema keşfi. Film, Higashida'nın otizme dair henüz 13 yaşındayken yazdığı aydınlatıcı görüşlerini beş olağanüstü gencin samimi portreleriyle harmanlıyor. İzleyiciler için yoğun ve ezici, ancak çoğu zaman neşeli, duyusal bir evrene açılan bir pencere açar.

Her bir karakterin hayatındaki anlar, genç bir Japon çocuğun destansı bir manzara içindeki yolculuğuyla birbirine bağlanıyor; Naoki'nin yazdıklarından anlatılan pasajlar, otizminin kendisi ve diğerleri için ne anlama geldiğini, dünya algısının nasıl farklılaştığını ve neden bu şekilde davrandığını (zıplama nedenini) yansıtıyor. "The Reason I Jump" filmi, bu unsurları, bizi Naoki’nin temel mesajına götüren duyusal açıdan zengin bir duvar halısına dönüştürüyor: Konuşamamak, söyleyecek hiçbir şeyi olmadığı anlamına gelmez.

Olsa da izlesek dediğiniz yerli ve yabancı dizi ve filmlerin fragmanları, film müzikleri, kamera arkası görüntüleri ve filmlerden sahneler Olsa da izlesekte!

Ücretsiz E-Posta Aboneliği :