2020/12/10

The Queen's Gambit (2020) Kamera Arkası

Özet ve Detaylar: "The Queen's Gambit", 1950'lerde bir yetimhanede, küçük bir kız müthiş bir satranç yeteneği sergiler. Ancak yıldızlığa uzanan umulmadık yolculuğunda bağımlılıkla mücadele etmek zorunda kalır.

Walter Tevis'in romanından uyarlanan Netflix mini dizisi THE QUEEN’S GAMBIT, dâhiliğin gerçek bedelini ele alan bir yetişkinliğe geçiş hikâyesi. 1950'li yılların sonlarında terk edilen ve Kentucky'de bir yetimhaneye verilen genç Beth Harmon (Anya Taylor-Joy) devlet tarafından çocuklara verilen sakinleştiricilere bağımlılık geliştirirken satranca olan müthiş yeteneğini keşfeder. 

Kişisel sorunlarıyla, uyuşturucularla ve takıntılarla dolu bir hayat süren Beth, satranç yarışmalarının erkek egemen dünyasında yerleşmiş geleneksel sınırları fethetmeye kararlı adımlarla ilerlerken dışlanmış olduğu kadar yetenekli ve göz alıcı bir figüre dönüşür. 

İki kez Oscar'a aday gösterilen Scott Frank'in yazıp yönettiği bu dizinin baş yapımcılığını, dizinin ortak yaratıcısı da olan Frank, William Horberg ve Allan Scott üstleniyor. THE QUEEN’S GAMBIT'de Anya Taylor-Joy, Marielle Heller, Thomas Brodie-Sangster, Moses Ingram, Harry Melling ve Bill Camp başrollerde.

Olsa da izlesek dediğiniz yerli ve yabancı dizi ve filmlerin fragmanları, film müzikleri, kamera arkası görüntüleri ve filmlerden sahneler Olsa da izlesekte!

Ücretsiz E-Posta Aboneliği :