2014/02/10

Ammar (2014) Fragmanı


Günahların Bedeli Bazen Çabuk Ödenir...

Filmin Özeti:
Feride, sevgilisi, ev arkadaşı ve arasını yapmayı düşündüğü Barkın ile haftasonu bir dağ evine gitmeye karar verirler. Fakat istenmeyen sürpriz misafir Canan'ın gelmesiyle yolculuk gergin başlar. Bu klasik başlangıç daha önce şahit olmadığımız türden bir bulmacaya Feriden'in gözünden bizi davet eder. Birbiri ardına gelişen korkunç olaylar başta Feride olmak üzere herkesi içinden çıkması imkansız olan, adeta bir labirentin içine hapseder. Ruhsal bir işkenceye dönüşen iki günlük gezinin sonunda kim hayatta kalabilecek? Bu yaşananların sebebi ne? gibi soruları sorarken korku dolu bir serüven sizi film boyunca sürükleyecek.

Yönetmenliğini Özgür Bakar'ın üstlendiği, başrollerinde Duygu Paracıkoğlu, Eylül Su Sapan, Dilşah Demir ve Ozan Akbaba gibi genç oyuncuların yer aldığı korku ve gerilim türündeki film, bir laneti tekrar uyandıran bir grup arkadaşın yaşadığı dehşeti beyazperdeye taşıyor. Senaryosunda da Özgür Bakar'ın yanı sıra  Alper Kıvılcım'ın da imzası olan yapım, özellikle görsel efektleri ve makyaj teknikleriyle öne çıkıyor. Filmin yapımcılığını ise 5. Boyut üstleniyor...

21 Mart 2014'te Sinemalarda!

Ammar (2014) Fragmanı


Detay:
Sinemamızın 100.yılında 2000'ler sonrası Türk korku sinemasında görmeye alışkın olmadığımız birşeyler göstermeyi amaçlayan "Ammar" filmi vizyona girmeye hazırlanıyor. Türk korku kültürü ile evrensel korku filmlerinin dilini harmanlayarak özellikle Türk korku filmlerine ön yargılı bakan sinema izleyicilerini de salona getirmeyi hedefliyor. Yönetmen Özgür Bakar'ın senaryosunu Alper Kıvılcım ile birlikte yazdığı filmde kullanılan yaratık efektleri fragmanın çıkmasıyla türün meraklılarının dikkatini çekmeyi başardı. Filmde dizilerden tanıdığımız genç oyunculara, Turan Özdemir gibi ustalar, Halil Sezai, Berke Hürcan, Selim Erdoğan gibi popüler sürpriz isimler de eşlik ediyor. Filmin müziklerinde Ercümen Vural'ın imzası bulunurken Hayko Cepkin'de sevilen parçası "Bertaraf Et"i hediye etti.

Yönetmen: Özgür Bakar
Senaryo:  Alper Kıvılcım, Özgür Bakar
Yapım Yılı: 2014
Ülke: Türkiye
Dil: Türkçe
Tür: Gerilim, Korku
Oyuncular: Duygu Paracıkoğlu, Eylül Su Sapan, Dilşah Demir, Ozan Akbaba, Burak Sarımola, Ufuk Şen, Nezahat Oynar
Konuk oyuncular: Selim Erdoğan, Berke Hürcan, Halil Sezai, Turan Özdemir