2013/12/30

Dursun Çavuş (2014) Fragmanı


Filmin Özeti:
1973 yıllarında adayların parti başkanı tarafından atandığı, seçim kampanyalarının meydan konuşmaları ve bildirilerden ibaret olduğu bir dönemde kendi sezgileri ve yetenekleriyle günümüzdeki renkli kampanyaları aratmayan bir çalışma yürüten Adıyamanlı postacı Dursun Çavuş'un hikayesi...
Kendi halinde sıradan bir postacı olan Dursun Çavuş'un hayatı oğlunun aynı zamanda belediye başkanı da olan ağanın kızına aşık olması gibi klasik bir aşk hikayesiyle başlarsa da, şu ana kadar hiç beklenmeyen bir sonla noktalanıyor. Zira oğlu kızına aşık olduğu için ağanın adamları tarafından falakaya çekilen Dursun Çavuş, maruz kaldığı bu işkence karşısında ağaya rakip olarak belediye başkanlığına adaylığını koyuyor. Sonrasında da, o zamana kadar ne ülkemizde ne de başka yerde eşi benzeri görülmemiş bir kampanya yürütüyor. Kampanyasını tam bir şenliğe dönüştüren Dursun Çavuş hemşerilerine Adıyaman'a deniz getirmeyi vaat etmekle kalmayıp, Arap kıyafetiyle deve üstünde dolaşarak propaganda yapmaktan, süslediği römorkuyla rakibinin meydan toplantısına dalarak onu tongaya bastırmaya kadar çeşitli yöntemler deniyor.
Adıyaman'da fenomen olan Dursun Çavuş, inanılmaz bir taraftar toplayınca ağa harekete geçiyor ve olanlar oluyor… Daha o günlerde günümüzün renkli seçim kampanyaları yöntemini kullanan Dursun Çavuş, her aday gibi heyecanla sonuçları beklerken hiç beklenmeyen bir durumla 3 oyla sandıktan ayrılır.

Dursun Çavuş (2014) Fragmanı


Yönetmen: Ali Engin
Senaryo: Ali Engin
Yapım Yılı: 2014
Ülke: Türkiye
Dil: Türkçe
Tür: Komedi, Dram
Oyuncular: Turan Özdemir, Sinan Bengier, Burçin Abdullah, Perihan Savaş, Umut Oğuz, Oguzhan Yıldız, Seden Kızıltunç, Naci Taşdöğen

Olsa da izlesek dediğiniz yerli ve yabancı dizi ve filmlerin fragmanları, film müzikleri, kamera arkası görüntüleri ve filmlerden sahneler Olsa da izlesekte!

Ücretsiz E-Posta Aboneliği :