2012/09/05

Yük - Load (2012) Fragman

Yük - Load (2012) Fragman

Film Hakkında:

Gerçek bir öyküden yola çıkılarak senaryolaştırılan “Yük” filmi; cinayet sebebiyle hasmından kaçmak için madene saklanan bir adamın hikayesini anlatıyor… Hikayenin ortak paydasında, Zeynep isimli bir kadın yer alıyor. Yönetmen, kaçan ve kovalayan iki adamın psikolojisi ve gelgitlerini bu kadın üzerinden aktarıyor: Zeynep şu anda Cemal ile evlidir. Ancak birkaç yıl öncesinde, evli olan Cumali ile tutkulu bir ilişki yaşamıştır.

Cemal Cumali’nin abisini öldürür. Suçu 16 yaşındaki küçük kardeşinin üstüne yıkar ve ardından aile kararıyla uzaklarda bir yerde çalışmak için şehri terk eder. Cumali onun peşine düşer. Ve sonunda onu saklandığı madende çalışırken bulur…

Film iki adamın psikolojilerinin gelgitlerini yansıtıyor. Geçmiş ve şu an içiçedir; gerçek ve illüzyon da…

Madende, Cemal’in ölüm korkuları ve halüsinasyonları giderek artar. Sonunda ise tüm bu korkular ve belirsizlik yerini cesarete bırakır... Artık yüzleşmeye hazırdır; hatta daha ötesi ölüme razıdır!!! Peki ya celladı bu yüzleşmeye hazır mıdır? Tüm bu paradoksal gelgitlerin ötesinde Zeynep’in seçimi ne olacaktır?

Filmin başrol oyuncularının dışındaki tüm oyuncular, maden ocağı çalışanları ve ailelerinden oluşmakta; bu da filmin gerçeklik boyutuna olağanüstü bir katkı sağlıyor... Ayrıca yerin 700 metre altında yapılan maden ocağı çekimleri; işlenen suç, ölüm, vicdan kavramlarına çarpıcı bir atmosfer sunuyor...

Filmografisi ulusal ve uluslararası birçok ödülle taçlandırılmış usta yönetmen Erden Kıral : ‘‘Bugüne kadar yaptığım filmler içerisinde en iyi reji bu!’’ diyerek son noktayı koyuyor... Büyük usta bu filmiyle, yılların birikimini; minimalizm ve gerçeklik akımının yetkin bir örneği olarak, çarpıcı bir reji anlayışıyla izleyiciye aktarıyor..

Web Site: http://tr-tr.facebook.com

Olsa da izlesek dediğiniz yerli ve yabancı dizi ve filmlerin fragmanları, film müzikleri, kamera arkası görüntüleri ve filmlerden sahneler Olsa da izlesekte!

Ücretsiz E-Posta Aboneliği :