2012/06/08

Tepedeki Ev - From up on Poppy Hill - Kokuriko-zaka Kara (2011) Fragman

Tepedeki Ev - From up on Poppy Hill - Kokuriko-zaka Kara (2011) Fragman 1


Film Hakkında: (Film Müziği)


Gençlik yıllarını yaşayan Umi, beş kişilik ailesinin en büyük oğludur. Babası Kore Savaşı sırasında kaybolmuştur ama Umi onun döneceğine dair ümidini kesmez ve babasının dönme ihtimaline karşılık her gün çift flamayı evlerinden sallamaktadır. Tam da bugünlerde bir lisede ortaya çıkan bir öğrenci hareketinin ortasında kalır, bir yandan genç Jun’a âşık olur. Ama arlarında ikisinin de tahmin etmediği farklı bir bağ ortaya çıkar...
Filmin yönetmenliğini Goro Miyazaki üstlenirken orijinal hikaye Tetsurô Sayama'ya ait. Senaryoyu ise Hayao Miyazaki ve Keiko Niwa beraber kaleme almışlar. Film 31. İstanbul Film Festivali'nde ülkemizde de gösterilmişti.


Oscarlı film “Spirited Away” (Ruhların Kaçışı), Oscar adayı “Howl'un Yürüyen Şatosu” (Howl's Moving Castle), “Komşum Totoro” (My Neihgbour Totoro), “Prenses Mononoke”, “Rüzgarlı Vadi” (Nausicaä of the Valley of Wind) filmleriyle animasyonun büyük ustası olarak anılan senarist/yönetmen/yapımcı Hayao Miyazaki’nin çizgi animasyon şirketi Stüdyo Ghibli’den çıkan; senaryosunu Miyazaki’nin yazdığı, yönetmen koltuğunda da Hayao Miyazaki’nin oğlu Goro Miyazaki’nin (Tales From Earthsea - Yerdeniz Öyküleri’nin de yönetmeni) yer aldığı film, 1963’ün Yokohama’sında geçen “yaşamdan bir kesit”. Tetsurô Sayama’nın 1980 tarihli bir shojo manga’ya dayanan hikâyesi bizzat Hayao Miyazaki tarafından filme uyarlanmış. “Tepedeki Ev” 03 Ağustos’ta vizyonda!

Gösterim Tarihi: 03 Ağustos 2012


Tepedeki Ev - From up on Poppy Hill - Kokuriko-zaka Kara (2011) Fragman 2



Web Site: http://kokurikozaka.jp/index.html


http://www.studioghibli.net/

Olsa da izlesek dediğiniz yerli ve yabancı dizi ve filmlerin fragmanları, film müzikleri, kamera arkası görüntüleri ve filmlerden sahneler Olsa da izlesekte!

Ücretsiz E-Posta Aboneliği :