2012/06/04

5 Kırık Kamera - 5 Broken Cameras (2011) Fragman

5 Kırık Kamera - 5 Broken Cameras (2011) Fragman

Film Hakkında:

Her biri kendi öyküsüne sahip beş kamera…

Kendi kendini yetiştirmiş bir kameraman olan Filistinli köylü Emad Burnat, 2005 yılında dördüncü oğlu doğduğu zaman ilk kamerasını satın alır. Aynı zamanda, Bil’in isimli köyünde, bir tecrit bariyeri inşa edilmekte ve köylüler bu karara direnmeye başlamaktadır. Sonraki birkaç yıl boyunca; Burnat, en yakın iki
arkadaşı tarafından önderlik edilen ve şiddet içermeyen bu direnişi ve direnişle aynı zamanda gerçekleşen oğlunun büyümesini filme çeker.

Kısa bir süre sonra bu olaylar, ailesini ve kendi hayatını etkilemeye başlar.Köyde her gün meydana gelen günlük tutuklamalar, şiddet içeren saldırılar, zeytin ağaçlarını yıkan buldozerler, can kayıpları ve gece baskınları, ailesini korkutmaktadır. Arkadaşları, kardeşleri ve hatta kendisi ya vurulmuş, ya da
tutuklanmıştır. Bu olayları belgelemek amacıyla kullandığı kameralar arka arkaya ya ezilmiş ya da ateş edilerek vurulmuştur. Her bir kamera, hem Burnat’ın hayat hikâyesinin, hem de tarihin bir kesitini aktarır.

Sonuçta, Burnat, gücünü İsrailli bir film yapımcısı olan Guy Davidi ile birleştirir ve bu beş kırık kamera ve temsil ettikleri öykülerden yola çıkarak, iki film yapımcısı, 5 KIRIK KAMERA adlı güçlü eseri yaratırlar.

Web Site: http://www.kinolorber.com/5brokencameras/

Olsa da izlesek dediğiniz yerli ve yabancı dizi ve filmlerin fragmanları, film müzikleri, kamera arkası görüntüleri ve filmlerden sahneler Olsa da izlesekte!

Ücretsiz E-Posta Aboneliği :